fashion model Modewijzer
Mode, Beauty, Kapsels & Make-up
 
pixel
pixel

foto's van kapsels


kapsels passen

pixel
Home  ›  Krullend Haar

Uitdagingen voor krullend haar

Krullend haar lijkt helemaal niet op de andere haartypes en heeft daardoor een andere, specifieke verzorging nodig. Krullend haar is helemaal niet zo sterk als sommigen wel denken; het is eerder slap en kwetsbaar. Laat daarom uw krullen alleen onder handen nemen door een kapper die ervaring heeft met dit haartype.
 
Uitdagingen voor krullend haar
 
foto van meisje met krullend haar Wie krullen heeft, kan te maken krijgen met kroeshaar, te veel volume, ongedefinieerde krullen en een doffe haarkleur. Krullend haar is broos en daardoor erg breekbaar. Te veel chemische behandelingen, de verkeerde producten en een arme voeding maken het haar dof en lusteloos. Rehydratatie wordt op dit moment erg belangrijk.
 
We kunnen niet genoeg onderstrepen dat een goede kapper en de juiste producten van groot belang zijn. Veel producten zijn niet doeltreffend. Middeltjes met veel silicone en veel alcohol mogen dan al op korte termijn resultaat hebben, op lange termijn echter krijgt u kroeshaar en droog haar en gaan uw haren afbreken.
 
De beste haarsnit en het beste kapsel voor krullend haar
 
U moet weten dat bij elke krullenbol twee tot drie soorten krul in het haar aanwezig zijn. Precies daardoor werkt een standaardsnit niet.
 
Een kort kapsel is het makkelijkst onder controle te houden. Een lang kapsel doet het haar namelijk doorwegen en heeft op die manier een invloed op het kapsel. Ook de dikte van de haarschacht, de gelaatsstructuur en leeftijd zijn factoren die bepalend zijn voor het meest geschikte kapsel. Alleen een getrainde kapper, n die ervaring heeft met krullend haar, slaagt er steeds in om een kapsel te zoeken dat aanleunt bij het natuurlijke krulpatroon.
 
Om een opsteekkapsel of een ander kapsel voor een speciale gelegenheid te creren, gebruikt u best rollers. Die gaan de krullen verzachten en losser maken. Voor een romantische en natuurlijke look moet u conditionen met de juiste producten en technieken. De krultang, steiltang en wat spelden zijn de ideale hulpmiddeltjes om te zorgen voor een schitterend kapsel. Vergeet niet om als afwerking een glansproduct te gebruiken en een product dat weerstand biedt aan de effecten van vocht.
 
Verven
 
Wanneer u van plan bent om uw haar te verven, dan is een diepteconditioningbehandeling n week vr het kleuren zeker aan te raden. Een groot voordeel bij krullend haar is dat het langer duurt vr u een touch-up nodig hebt. De haarwortels liggen namelijk minder bloot en de uitgroei valt dus niet zo op. En grote tip: laat uw haar enkel verven door een professioneel kapper.
 
Krullend haar gezond houden
 
Om de gezondheid van uw krullende lokken te garanderen, is een verzorgingsprogramma met professionele producten nodig. En keer per week past u een diepteconditioningbehandeling toe, thuis of in het salon. Wekelijks gebruikt u speciale producten voor krullend haar om vocht in te brengen en te conditionen en om voor glans en veerkracht te zorgen. Gebruik geen shampoos die volume of textuur geven, want krullen hebben vanzelf reeds natuurlijke body.
 
Volgende pagina
 
pixelkapsels zoeken


Haarproducten bestellen

pixel
Home              Contact             Site Map             Kapsels              Kapsels Software             Vraag & Antwoord             Links Uitwisselen            Privacy Verklaring             Disclaimer