Kroezig haar

Vrouw met kroezend haar
 
Tips en advies om droog en kroezig haar te bestrijden
 
Droog en kroezig haar kan frustrerend moeilijk te behandelen zijn; het breekt af en lijkt een eigen leven te leiden. En het lijkt alsof dit elke dag maar slechter wordt. Aan de basis van deze problemen ligt een vochttekort.
 
Bij droog haar en kroeshaar moet u focussen op het verhogen en weerhouden van het vocht in de wortel, schacht en schede van de follikel. Hieronder vindt u enkele tips die u kunt volgen om uw haar opnieuw gezond en onder controle te krijgen.
 
1. Vermijd het gebruik van chemicaliŽn. Permanenten, haarkleuringen en highlights, evenals straighteners: allen nemen ze vocht weg. Herhaaldelijk gebruik van deze producten kan ervoor zorgen dat het haar dof, slap en ernstig beschadig raakt.
 
2. Vermijd het gebruik van stijltangen en haardrogers. Deze stylingtools nemen eveneens het essentiŽle vocht weg en veroorzaken significante schade.
 
3. Bescherm uw haar tegen directe blootstelling aan de zon. De zon kan enorme schade veroorzaken en u krijgt uw haar nog moeilijk onder controle. Uw haar zal gezonder blijven wanneer u een hoed opzet in de zon.
 
4. Gebruik een shampoo en conditioner die speciaal bestemd zijn om plaatselijk vocht toe te dienen. Velen bevatten emu en jojoba oliŽn en die kunnen in elke haarfollikel binnendringen en daar de voedingsstoffen en het nodige vocht toedienen.
 
5. Producten die natuurlijke plantkundige elementen bevatten, zullen zorgen voor het vocht en de essentiŽle vitamines die het haar nodig heeft.
 
6. Vermijd het borstelen of ruw kammen. Het gebruik van veel kracht zal de cuticula (schubbenlaag) afbreken en zo raakt het haar beschadigd en droogt het uit.
 
7. Gebruik een leave-in conditioner na het wassen. Zo zult u het haar ook makkelijker kunnen borstelen en kammen en dus minder schade veroorzaken.
 
Het volgen van bovenstaande tips voor droog, broos en kroezig haar zal uw haar niet enkel gezond en sterk houden, het zal het ook zachter maken en het haar zal ook immens meer onder controle te krijgen zijn.
 
© Modewijzer.com
Foto: Krakenimages/Shutterstock