Hoe de juiste kleur kiezen voor kousen

Nylon kousen en rolkraagtrui
 
Het kiezen van de juiste kleur van kousen voor bij uw jurk is erg essentieel. Een verkeerde kleur zal uw jurk er niet enkel slonzig doen uitzien, maar zal van u ook een voorbeeld maken van een moderamp.
 
Hieronder vindt u enkele makkelijke manieren om de juiste kleur te kiezen voor uw kousen, zodat die goed passen bij uw jurk.
 
1. Passend bij de onderste boord van uw jurk
 
Kies voor kousen die passen bij de kleur van de zoom van uw jurk. Draagt u bijvoorbeeld een donker gekleurde jurk, kies dan ook voor donkere kousen: die geven de beste resultaten. Draagt u voor het eerst kousen, koop dan enkele paren goedkope kousen om uit te proberen welke kleur het best past bij uw jurken. Eens u de perfecte tint gevonden hebt, koop dan een duurdere soort, die zal langer mooi blijven.
 
2. Passend bij uw schoenen
 
Een andere manier om de juiste kleur van kousen te kiezen is om die te doen passen bij uw schoenen. Zijn uw schoenen donker, ga dan voor donkere kousen. Zijn uw schoenen donkerder dan de kleur van de boord van uw jurk of is de boord van uw jurk donkerder dan uw schoenen, ga dan voor vleeskleurige kousen. Zijn uw jurk en schoenen fel van kleur, kies dan ook voor vleeskleurige kousen. Onthoud als vuistregel dat de kleur van uw schoenen nooit lichter mag zijn dan de kleur van uw kousen.
 
3. Passend bij uw huid
 
Weet u nog steeds niet welke kleur van kousen u moet kiezen voor bij uw jurk, dan is de beste optie om vleeskleurige kousen te dragen. Het is beter om onzichtbare kousen te dragen dan om de verkeerde kleur te kiezen. Wilt u wat bruinere kousen, zorg er dan voor dat uw benen ook gebruind zijn, anders zal alles er nep en slonzig uitzien.
 
4. Passend bij uw schoenstijl
 
U kunt eveneens de kleur van uw kousen bepalen op basis van het soort schoenen dat u draagt. Draagt u schoenen met open top, kies dan voor doorzichtige kousen. En is het warm genoeg, dan is het soms zelfs beter om geen kousen te dragen.
 
5. Passend bij een uitdagende outfit
 
Wilt u chique kousen voor bij n van uw uitdagende outfits, kies dan voor geweven kousen of visnetkousen in zwart of beige. Die zullen uw benen bedekken en ze op een flatterende manier tonen.
 
6. Kies gewoon voor iets ongerijmds
 
Bent u in een stemming om te experimenteren en wilt u een krachtig statement maken, dan kunt u kiezen voor kousen met een gek patroon of voor felle kousen. Vergeet wel niet te kijken of dit bij u past of niet. U wilt natuurlijk geen verkeerde boodschappen uitsturen. Verzeker u er ook van dat de gelegenheid geschikt is, vooraleer u zon soort kousen gaat dragen. Beeldt u zichzelf in met felrode kousen en een rood jurkje en rode schoenen voor een eerste ontmoeting met zijn ouders. Beter niet, denk ik!
 
Kousen voegen niet enkel kleur toe aan uw jurk, ze zorgen ook voor stijl. Waarop wacht u dus? Maar vooraleer u gaat shoppen, gaat u best regelmatig naar de pedicure, want kousen zien er enkel mooi uit met mooie benen. En wilt u uw kousen langer behouden, steek die dan vr het eerste gebruik in de diepvriezer. Dit is een bewezen techniek om uw favoriete kousen langer mooi te houden.
 
Ga er dus voor en kies een accessoire voor uw benen om uw dagelijkse leven te doen knetteren en pit te geven.
 
© Modewijzer.com
Foto: Kseniia Perminova/Shutterstock