Hoe zorg dragen voor uw modeartikelen

Kleerkast
 
Mode is veel hard werk. U moet niet enkel hard werken om uzelf te verzorgen, in vorm te blijven en steeds modieus te zijn … u moet eveneens zorg dragen voor de zaken die u elegant maken.
 
Wat ik bedoel is dat het enorm belangrijk is om uw modeartikelen goed te verzorgen. U zult toch zorg dragen voor uw schoenen van Manolo van méér dan 200 euro en als u een kledingstuk in pashminawol koopt van 1100 euro, dan zult u er toch voor zorgen dat er geen motten aan vreten?
 
Bent u een beginner wat modeverzorging betreft, dan vindt u hieronder enkele tips om mee te starten.
 
Gewoon opbergen
 
Gebruik mottenballen of andere verfrissers om uw zaken fris te houden. Kleren hebben de neiging om muf te gaan ruiken wanneer ze té lang opgeborgen worden. Maar de verfrissers zullen dit verhinderen. Zelf heb ik lavendelballen hangen in mijn kleerkast … en nu ruiken mijn kleren steeds goed.
 
Wollen kledij
 
Met wollen kledij moet u opletten, omdat u weet dat motten daar enorm van houden. Er bestaan verschillende huisremedies om dit te vermijden. Een veel gebruikte Indiaanse methode is het hangen van enkele gedroogde Spaanse pepers in de kleerkast.
 
In een Australische krant stond dat u uw wollen kledij best enkele dagen in een plastieken zak in de diepvriezer stopt. Zo sterven niet alleen de motten, maar ook hun eieren. Andere fashionista’s raden paardenkastanjes, droogkuis, handwas, kledingzakken en dergelijke meer aan.
 
Schoenen
 
Verwijder steeds onmiddellijk vuil en modder van uw schoenen. Wanneer u die eraan laat, verliezen uw geliefde schoenen misschien kleur of gaan ze er permanent vuil uitzien. Berg uw schoenen op op een bedekte plaats en de meest kostbare stopt u best in dozen.
 
Wasinstructies
 
De basisverzorging voor kleren bevindt zich steeds op het label. Lees deze etiketten goed: zo weet u of het kledingstuk mag gewassen worden in warm water, apart moet gewassen worden, enkel naar de droogkuis mag enz… Verschillende materialen vragen verschillende manieren van verzorging, terwijl kleuren eveneens apart moeten gewassen worden. Volg gewoon de instructies en volg een basis wasdiscipline en uw kleren zullen er mooi blijven uitzien.
 
Juwelen
 
U spendeerde honderden en duizenden euro’s aan juwelen, maar verzorgt u die echt? Uw juwelen moeten eigenlijk steeds glanzen. Hebt u zilveren juwelen, weet dan dat die gaan oxideren in vochtige en vervuilde omgevingen. Draai ze in een papieren doekje vooraleer u ze opbergt en wanneer ze té veel geoxideerd zijn, poets ze dan om de paar maanden.
 
Bespuit juwelen nooit met parfum … de alcohol in het parfum kan ervoor zorgen dat juwelen hun schittering verliezen en zwart worden. Draag juwelen nooit onder de douche of tijdens het zwemmen.
 
En last but not least: wrijf steeds met een zacht doekje over de juwelen om die te reinigen en stop de duurdere stukken in verschillende beursjes om krassen te vermijden.
 
Tassen
 
Vrouwen hebben veel handtassen en er zijn er steeds enkele die we vergeten zijn. De handtassen gewoon langs achter in uw kleerkast gooien is niet de beste manier om die op te bergen.
 
De volgende keer dat u wilt gebruik maken van een handtas, zou het wel eens kunnen dat de tas zo haar vorm verloren heeft dat ze er verschrikkelijk uitziet. Gaat u bepaalde tassen een eindje niet gebruiken, vul die dan met krantenpapier zodat ze hun vorm niet verliezen. Stop ze eveneens in plastieken zakken om ze te beschermen tegen stof.
 
Zorg dragen voor uw modeartikelen en die goed opbergen is belangrijk, omdat dit ervoor zal zorgen dat u er steeds goed blijft uitzien en niet enkel de eerste keer dat u een outfit draagt. Draag zorg voor uw mode … ze zal zorg dragen voor uw stijl.
 
©Modewijzer.com