Wat te dragen op een eerste afspraak

Kledij kiezen voor een eerste afspraak
 
In het leven krijgt u voor veel zaken misschien een tweede kans, maar u zult nooit of te nimmer een tweede kans krijgen om een “eerste” indruk te maken. En dit verklaart waarom de eerste afspraak heel vaak voorafgegaan wordt door angstaanvallen. Dit kan perfect, meisjes; dit toont gewoon dat u menselijke wezens bent.
 
Een hoofdoorzaak van deze paniekaanval ligt in het dilemma “Wat zou ik dragen?”. Denk aan de eerste regel wanneer u zich kleedt voor de eerste ontmoeting: “er zijn geen regels”, er bestaan alleen maar tips om ongelukjes te voorkomen.
 
Waar vindt uw afspraak plaats?
 
• Dat is het eerste waaraan u moet denken vooraleer u op zoek gaat naar de perfecte kledij.
 
• Gaat het om een diner in een chic restaurant dat iets elegants vraagt of is het een etentje in Mc Donald’s? In dit laatste geval zou een lange avondjurk eh … een beetje misplaatst zijn.
 
• U moet de locatie en het soort activiteit in gedachten houden en in overeenstemming daarmee gekleed gaan. Gezond verstand is niet zo gezond vooral wanneer u een paniekaanval krijgt!!
 
Wie bent u eigenlijk echt?
 
• De manier waarop u zich kleedt, zou moeten uw persoonlijkheid weerspiegelen; per slot van rekening bent u trots op wie u bent. Dit is de ideale gelegenheid om een statement te maken met uw kledij (op een positieve en zelfbewuste manier).
 
• Bent u meer een ernstig carrièremeisje of een leuk, onbezorgd en blij meisje of misschien een typisch meisjesachtig meisje? Draag iets dat echt past bij uw persoonlijkheid en iets waarin u zich comfortabel voelt.
 
Er bestaat geen juiste kledij, enkel geschikte kledij
 
Nu u weet welke stijl u zult dragen, is het tijd om de eigenlijk outfit te kiezen.
 
• De kleur moet passen bij uw teint, de kledij moet aangepast zijn aan uw lichaamsvorm en taille Alles moet op al de juiste plaatsen passen.
 
• Vermijd kledij die té onthullend is, laat iets over aan de verbeelding. Laat de opwinding zich opbouwen, suggereer welke goede dingen en pleziertjes er nog te wachten staan in plaats van de pret te bederven door té veel te onthullen!
 
• Er is echter niets verkeerds aan het tonen van een beetje decolleté hier en wat benen daar als dat uw eigen ik is en als u dit kunt tonen met het zelfvertrouwen en de air van Angelina Jolie!
 
• Denk eraan, zich sexy voelen is belangrijk, maar dan zoals ze zeggen “sexy is de toestand van de geest”.
 
Make-up en accessoires
 
• Gebruik geen erg zware make-up, want zo maakt u een artificiële indruk. Wees zelfzeker en trots op de manier waarop u eruitziet. U hoeft uw natuurlijke schoonheid niet te verfraaien onder tonnen make-up.
 
• Ik zal u een geheim verklappen: de meeste mannen kunnen natuurlijke schoonheden wel appreciëren en als die van u niet zo is, denk dan eens goed na en overweeg of hij wel de man van uw dromen is.
 
• Gebruik lichte make-up enkel om uw gelaatstrekken te accentueren en om te passen bij het algemene thema van uw look en stijl.
 
• Gebruik niet te veel parfum. Gebruik er net genoeg om eventuele onaangename geurtjes te verbergen. U wilt dat hij het unieke van uw natuurlijke geur leuk vindt en apprecieert. Denk eraan, iedereen kan Chanel No. 5 opdoen, maar niemand kan uw natuurlijke geur nabootsen!
 
• Beperk het gebruik van juwelen tot een minimum. Draag er net genoeg om pit en opwinding toe te voegen aan uw outfit. Waarom zou u uw accessoires de aandacht van uzelf laten wegnemen? De eerste ontmoeting is eigenlijk geen gelegenheid om uw bling-factor te tonen!
 
Plan de zaken vooraf
 
Alles hierboven moet vooraf gepland en overwogen worden. Plan dus de zaken vooraf, hou uw outfit en accessoires klaar bespaar uzelf de last minute zenuwaanval.
 
U doet er goed aan om in gedachten te houden dat u zichzelf verkoopt op uw eerste afspraak. Zet dus uw beste beentje voor, maar laat niets uw gevoel voor originaliteit en uniekheid belemmeren.
 
© Modewijzer.com
Foto: Elena Yakusheva/Shutterstock