Gids voor het kopen van een jas

Vrouw met een rode coltrui en beige trenchcoat
 
Jassen zijn n van de duurste herfst- en winterinvesteringen voor uw garderobe en u wilt natuurlijk de juiste soort jassen kopen die niet enkel uw schoonheid accentueren, maar ook geschikt zijn voor de gelegenheid. En ja, u zult enkele verschillende jassen nodig hebben naargelang de gelegenheid.
 
Hieronder vindt u wat tips die u zullen helpen om de perfecte jassen voor uzelf te kopen.
 
I. Dagelijkse jas
 
Leeft u in een erg koud klimaat, dan zult u jassen nodig hebben om elke dag te gebruiken. Zon jas moet veelzijdig zijn, zodat u die bij al uw dagelijkse outfits kunt dragen. Beslis zelf of u een casual of een geklede dagelijkse jas wilt, afhankelijk van uw activiteiten.
 
• Lederen jassen: Lederen jassen zijn perfect voor dagelijks gebruik. Ze zijn duurzaam en veelzijdig genoeg om te passen bij uw dagelijkse kleren. Kies voor een nauwkeurig passende lange lederen jas, maar denk eraan dat er onder uw jas genoeg plaats moet zijn voor laagjes kleren. Wilt u plezier beleven aan uw lederen jas, kies dan voor een jas met een nonchalante, gekreukte, ruwe uitstraling.
 
• Wollen jassen: Wollen jassen zijn eveneens een goede keuze voor dagelijks gebruik. Ze zijn namelijk warm, duurzaam en absorberen niet snel vocht. Wollen jassen bestaan in verschillende stijlen en kleuren en u hoeft maar te kiezen. Een neutraal gekleurde jas zal goed passen bij al de verschillend gekleurde kleren in uw kleerkast. Draagt u veel neutraal gekleurde jurken, kies dan voor een fel gekleurde wollen jas, zoals rood, geel enz Dit zal zorgen voor wat punch en de nodige helderheid tijdens deze koude maanden.
 
II. Jas voor s avonds
 
Ik ben er zeker van dat u uw dagelijkse jas liever niet s avonds draagt. U hebt dus een jas nodig die uw avonden opvrolijkt, glamour geeft aan uw outfit voor s avonds en u tegelijkertijd warm houdt. En van onderstaande jassen kopen kan een goed idee zijn.
 
• Jassen in nepbont: Deze jassen zijn een goede keuze als u een klassieke look wilt uitstralen. Met hun zacht en weelderig gevoel, voegen deze jassen glamour toe aan uw outfit.
 
• Gemengde wollen jassen: Wollen jassen zorgen eveneens voor een erg chique look. Ze bestaan ook in lange versie en zijn dus perfect om op een jurk te dragen. Opdat uw wollen jas voor glamour zorgt, kiest u best een jas die onder andere gemaakt is uit kasjmier.
 
III. Jassen voor tijdens het weekend
 
Hou een aparte winterjas voor tijdens het weekend, voor wanneer u ronddoolt of ontspant met vrienden en familie. Voor tijdens het weekend hebt u een jas nodig die zowel comfortabel is als past bij uw weekendkledij.
 
• Shearling en sude jassen: Sude jassen zijn perfect voor die weekends waarin u er wat gekleed moet uitzien en tegelijk een casual look moet uitstralen. Maar denk eraan dat water een sude jas kan beschadigen en voor vlekken kan zorgen. Draag zon jas dus niet wanneer het regent en sneeuwt.
 
• Parkas en jassen uit dons: Zowel donsjassen als parkas zorgen voor een sportieve look die perfect is voor het weekend. Ze bestaan in vele kleuren en ze hoeven niet noodzakelijk te passen bij uw outfit. Ze zijn goed voor buitenshuis en u hoeft zich geen zorgen te maken over regen of sneeuw.
 
Volgende pagina