De halterblouse – Hoe knopen?

Hoe een sjaal te knopen om ze dragen als een blouse
 
U kunt een sjaal als een halterblouse dragen. Dit is een vindingrijk gebruik dat zowel gedurfd als flatterend is. Op die manier gedragen, geeft de sjaal een elegante toets aan een broekpak of rokpak.
 
U kunt zo ook met een klein beetje aanpassing uw kantoorpakje veranderen in een leuk ensemble om te gaan dineren.
 
Sjaal die u nodig hebt: een vierkante sjaal (ten minste 120 cm in het vierkant)
 
Het knopen van de sjaal:
 
Neem de vierkante sjaal en maak een kleine knoop in het midden. Wanneer de sjaal een duidelijke boven- en onderkant heeft, maak dan dat de knoop aan de onderkant zit. Vouw de sjaal vervolgens diagonaal zodat de knoop zich aan de binnenkant van de vouw bevindt.
 
Wikkel de gevouwen rand van de sjaal rond uw taille en laat de ongevouwen punten loshangen. Knoop de gevouwen hoeken langs achter. Doe de losse hoeken van de sjaal omhoog langs uw romp en doe één hoek rond elke kant van de nek. Knoop deze hoeken achter de nek. Plaats de sjaal zodanig dat u de knoop niet kunt zien.
 
De halterblouse die u nu hebt, heeft een geplooide look met verzamelpunt bij de taille, wat een slank figuurtje goed staat en helpt om de proporties van een peervormig figuur in evenwicht te brengen.
 
Samenvatting:
 
1. Neem uw vierkante sjaal en maak in het midden een knoop aan de “onder”kant van de sjaal.
 
2. Vouw de sjaal diagonaal zodat de knoop in de vouw zit.
 
3. Wikkel de sjaal rond uw taille en knoop de gevouwen hoeken achteraan.
 
4. Doe de losse hoeken omhoog langs de romp en doe één hoek rond elke kant van de nek. Knoop de losse hoeken achter de nek. Plaats de sjaal zodanig dat u de knoop niet kunt zien.
 
©Modewijzer.com
 
Nog méér manieren om een sjaal te dagen!