Haarverzorgingsroutine voor heren

Man met mooi haar
 
Een groot percentage van alle informatie betreffende haarverzorging en Ėstyling is gewoonlijk enkel bestemd voor vrouwen. Dit komt vermoedelijk doordat vrouwen meer zelfbewust en bezorgd zijn om hun lokken dan mannen. Maar natuurlijk betekent dit in geen geval dat mannen helemaal niet bezorgd zijn om hun haar.
 
Hieronder vindt u een schets van de basis haarverzorgingsroutine voor heren en uitstekende technieken om ermee om te gaan.
 
Type
 
Ken uw haartype. Vooraleer u kunt beslissen over de geschikte methode om uw haar te verzorgen, moet u eerst weten welk type haar u hebt. De basistypes zijn droog, vettig en normaal. Hebt u droog haar, wat gewoonlijk een resultaat is van inactieve vetklieren, dan zult u uw haar moeten wassen met een goede vochtinbrengende shampoo en conditioner. U moet ook maandelijks een behandeling volgen met hete olie om het haar glans te geven.
 
Voor normaal haar volstaat het om gebruik te maken van een gewone shampoo en conditioner. Maar hebt u vettig haar, dan moet u producten zoeken die speciaal daarvoor bestemd zijn.
 
Shampoo en conditioner
 
Was en condition het haar op de juiste manier. Maak uw haar vochtig met warm water en doe er daarna een kleine hoeveelheid shampoo op. Masseer de shampoo lichtjes in de hoofdhuid en ga dan naar beneden in de richting van de lokken. Spoel grondig uit met warm water.
 
U moet na het wassen ook een kleine hoeveelheid conditioner op het haar doen. Laat die er enkele minuutjes op en spoel daarna grondig uit, dit keer met koud water om de haarschubben te helpen sluiten. Dep het haar droog met een zachte handdoek. Vermijd krachtig wrijven omdat het haar op die manier kan afbreken en de cuticula (schubbenlaag) kan beschadigd raken. Vermijd ook het dagelijks wassen van het haar, want zo verliest het haar essentiŽle oliŽn die het nodig heeft om er prachtig en gezond uit te zien.
 
Kammen
 
Opteer voor kammen in plaats van borstelen. Kammen minimaliseert beschadiging en klitten. Gebruik een grofgetande kam om uw haar te kammen en ga van wortels tot haarpunten in een neerwaartse beweging.
 
Haarstyling
 
Overdrijf niet met stylingproducten. Spring spaarzaam om met haarlak, gel, mousse of stylingsticks. Breng slechts een kleine hoeveelheid aan op het haar. Het is steeds beter om een kapsel te hebben dat beweegt en ademt in plaats van een kapsel dat netjes vastzit aan uw hoofdhuid. Gebruik enkel producten van hoge kwaliteit die mild genoeg zijn.
 
Gebruik ook tools van hoge kwaliteit. De betere stijltang bijvoorbeeld is gemaakt van kwaliteitsvolle materialen en zal geen haarbreuk of andere beschadiging veroorzaken. Gebruik de tools wel op de juiste manier om het efficiŽnt te houden.
 
Prachtig haar draagt bij tot een mooi fysiek voorkomen en een hoog zelfvertrouwen. Daardoor net is de haarverzorging niet enkel iets voor vrouwen, maar zeker ook voor mannen.
 
© Modewijzer.com
Foto: Mimagephotography/Shutterstock