Haarproblemen

Vrouw met lang haar en coltrui met opstaande kraag
 
Oplossingen voor veel voorkomende haarproblemen
 
Een "slechte haar dag" betekent gewoonlijk n iets: lelijk en afzichtelijk haar. Maar wat de meeste mensen niet weten is dat er heel wat redenen zijn die een slechte haar dag kunnen veroorzaken. Er zijn gewoon zoveel haarproblemen die ervoor kunnen zorgen dat uw lokken er minder dan perfect uitzien.
 
Om het hoofd te bieden aan een slechte haar dag, vindt u hieronder enkele van de veel voorkomende haarproblemen, samen met oplossingen:
 
1. Gebrek aan body
 
Haar dat er slap en lusteloos uitziet, is een veel voorkomend probleem dat velen onder ons minstens n keer in het leven ondervinden. Gebrek aan body kan tot andere problemen leiden, zoals minder elasticiteit, minder sterkte en minder flexibiliteit.
 
Om dit op te lossen, blijft u best weg van haarlak en andere producten die uw haar naar beneden doen wegen en plat maken. Was uw haar in de plaats met een volumegevende shampoo en conditioner die zullen zorgen voor body en volume. U kunt eveneens opteren voor een haarproduct dat een pH niveau van 4,5 tot 5,5 heeft, omdat dit protenen bevat die uw platte haar glans en leven kunnen bieden.
 
Uw haar stylen met een fhn kan ook wonderen doen voor uw haar dat geen body heeft. Draai uw hoofd ondersteboven, borstel uw haar naar buiten terwijl u uw fhn op uw haar richt. Keer terug naar de normale positie en start met het stylen van uw haar dat nu veel volume heeft.
 
2. Roos
 
Dit haarprobleem wordt veroorzaakt door een chemische reactie in het lichaam die de normale afscheiding van dode cellen verhoogt. De chemische reactie kan in beweging gebracht worden door voedingstekort, stress, verkeerd gebruik van haarproducten en hormonale veranderingen.
 
Om uw roosprobleem te minimaliseren, blijft u best weg van vettig voedsel, dierlijke vetten, gefrituurd eten, noten, avocado, melkproducten en voedingswaren met geraffineerde suikers. Gebruik een zachte shampoo met tea tree olie of rozemarijnolie. Masseer uw schedel lichtjes om de doorbloeding te bevorderen.
 
3. Gespleten haarpunten
 
Regelmatig bijknippen is de beste manier om gespleten haarpunten kwijt te raken. Los daarvan is het nodig om vaak een leave-in conditioner te gebruiken en minstens n keer per week een diepe conditioner om uw haar gezond en vochtrijk te houden.
 
Probeer warmtetoepassingen te vermijden om afbreken van haar tegen te gaan. Maar kunt u niet zonder uw fhn of stijltang, opteer dan voor producten van hoge kwaliteit, om zo haarbeschadiging tot een minimum te beperken.
 
Bij de betere stijltang kunt u de warmte regelen, dus kunt u kiezen wat het beste is voor uw fragiele haar. Het is aan te raden dat u steeds een warmtestand van minder dan 165 C gebruikt.
 
4. Broos haar
 
Broos haar kan verbeterd worden door het gebruik van shampoos die alkaline of alcohol bevatten te vermijden. Het is ook best om uw haar tegen buitensporige warmte te beschermen, vooral dan blootstelling aan sterk zonlicht, want dit kan uw haar uitdrogen en het nog brozer maken.
 
Bij het zwemmen beschermt u uw haar best tegen chloor door het dragen van een badmuts. Vergeet niet om vooraf en achteraf uw haar te spoelen om de absorptie van chloor tot een minimum te beperken.
 
Het hoofd bieden aan een slechte haar dag betekent niet gewoon een hoed of een pruik dragen om uw lelijke haar te verbergen. Een betere manier om dit probleem op te lossen, is op zoek gaan naar de echte oorzaak en die onmiddellijk aanpakken.
 
© Modewijzer.com
Foto: Shutterstock