Hoe haarklitten voorkomen

Vrouw tijdens het verwijderen van haarklitten
 
Haat u het ook zo wanneer uw haar gaat klitten dat het er uiteindelijk uitziet als één grote warboel? We hebben allen onze eigen ervaring met haarklitten en dat zijn niet bepaald prettige herinneringen.
 
Het goede is dat er bewezen technieken bestaan om het klitten van haar te stoppen en om het probleem op te lossen indien het zich toch stelt.
 
1. Ontwar uw haar onmiddellijk. Wacht niet tot morgen of volgende week vooraleer u iets doet met de klitten in uw haar.
 
2. Gebruik een stijltang van hoge kwaliteit. Haar dat glad is, is minder vatbaar voor klitten. De betere stijltang produceert glanzend en mooi haar zonder vervelende probleempjes.
 
3. Maak uw haar nooit nat wanneer er klitten inzitten, omdat dit de situatie alleen maar erger zal maken. Bespuit het haar in de plaats met een glansserumspray en masseer de zone met klitten daarna met de handpalmen. Dit zal de klitten helpen losmaken. Ontwar achteraf met uw vingers of met een breedgetande kam.
 
4. Laat uw haar niet vrij in de wind wapperen, tenzij u voorstander bent van klitten.
 
5. Maak er een gewoonte van om uw haar van onder naar boven te kammen.
 
6. Gebruik een volumegevende shampoo wanneer uw haar fijn of dun is. Gewoonlijk is dit soort haar vatbaar voor klitten en door shampoos te gebruiken die volume en beweging toevoegen aan dunne lokken, kunt u de kans op of het voorkomen van klitten in uw haar minimaliseren.
 
7. Gebruik geen borstel op haar dat reeds vol klitten zit. Ga het haar eerst ontwarren door de lokken zachtjes met uw vingers of met een grofgetande kam los te trekken.
 
8. Spoel met koud water. Dit helpt de cuticula sluiten en zorgt niet enkel voor glanzend haar, maar verhindert eveneens vele vormen van klitten.
 
9. Gebruik een ontwarspray of een conditioning product dat klitten helpt reduceren. Dit kan in de vorm van een leave-in conditioner die u kunt toepassen op de zone waar de meeste klitten voorkomen.
 
10. Vermijd het krachtig wrijven op uw haar met een handdoek. Na het nemen van een bad drogen de meeste mensen gewoonlijk hun haar door te wrijven met een handdoek. Maar dit zal enkel nog méér klitten veroorzaken. Een betere manier om uw haar te drogen is zachtjes deppen met een handdoek.
 
Het klitten van haar is één van de meest voorkomende haarproblemen die we vaak tegenkomen. Alhoewel dit een vervelende zaak is die ons makkelijk kan van ons stuk brengen en hinderen, hoeven we enkel te denken aan de nuttige technieken vermeld in dit artikel om haarklitten te voorkomen en ermee om te gaan.
 
©Modewijzer.com