Hoe uw haar verzorgen tijdens de zomer

Vrouw met lang haar in de zomer
 
De zomer betekent gewoonlijk plezier in de zon. Dit seizoen kan echter ook betekenen problemen met uw dierbare lokken. Zoals we allemaal weten, is haar niet in staat om excessieve hitte en constante blootstelling aan de zon te doorstaan en het kan er op de duur dof gaan uitzien.
 
Bovendien kan de combinatie van hitte, vocht en chloor uit het zwembad grote beschadiging veroorzaken aan de cuticula (schubbenlaag) en zo ontstaan eventueel broos en slonzig haar, gespleten haarpunten en kroeshaar.
 
Maar er is goed nieuws: er bestaan maatregelen die u kunt nemen om uw haar te verzorgen, specifiek dan tijdens de warme zomermaanden. Hieronder vindt u enkele geweldige tips die u steeds zou moeten in gedachten houden wanneer het warme seizoen er aankomt.
 
Beperk de tijd buitenshuis
 
Natuurlijk is het heerlijk om tijd buiten door te brengen, vooral dan tijdens de zomer aan het strand. Het zou echter verstandig zijn om uit de zon te blijven tussen 10 en 14 u, omdat dan de zonnestralen op hun sterkst zijn. Wilt u echt buitenshuis gaan, draag dan tenminste een zonnepet of bandana of blijf in de schaduw om uw haar te beschermen.
 
Laat uw haar bijknippen
 
Gespleten haarpunten komen erg vaak voor tijdens de zomermaanden. Vermijd dit door uw haar dan regelmatig te laten bijknippen. Kappers raden aan om dit om de zes weken te laten doen. U hoeft niet noodzakelijk telkens een nieuwe haarsnit te hebben, u hoeft enkel de haarpunten te laten knippen.
 
Gebruik haarproducten met zonnefactor en uv-bescherming
 
Haarproducten met zonnefactor zijn uw beste bescherming tegen verbranding van uw hoofdhuid, terwijl de producten die u tegen uv-stralen beschermen de schadelijke effecten van deze stralen op uw haar kunnen minimaliseren. Deze producten zijn gewoonlijk vochtrijk en zullen uw haar er prachtig en gezond doen uitzien.
 
Gebruik conditioners
 
Conditioners zijn ideaal omdat ze uw haar prachtig in vorm zullen houden en zullen voorkomen dat het gaat klitten en kroezen. U gebruikt best één keer per week ook een intensieve diepe conditioner om uw haar te behandelen tegen beschadiging door de zon.
 
Vermijd warmtetoepassingen
 
Vaak uw stijltang gebruiken is gewoonlijk ok, maar tijdens de warme zomermaanden heeft uw haar echt wel wat rust nodig. Kunt u echter niet overleven zonder stijltang, gebruik er dan zeker één waarbij u de warmtestand kunt regelen.
 
De betere stijltang heeft een knop om de warmte te regelen: zo kunt u uw haar op een iets lagere temperatuur toch nog efficiënt straightenen zonder het te beschadigen.
 
Beperk de blootstelling aan chloor
 
Houdt u van zwemmen in een zwembad, draag dan een badmuts die u maximum bescherming biedt tegen de schadelijke chemicaliën die zich in zwembaden bevinden. Vergeet ook niet om uw haar eerst te spoelen met vers water vooraleer u in het zwembad stapt. Zo zal het minder chloorwater absorberen. Spoel opnieuw achteraf.
 
© Modewijzer.com
Foto: Netfalls Remy Musser/Shutterstock