Hoe zorgen voor glanzend haar

Vrouw met mooie glanzende haren
 
Glanzend gezond haar is hét van hét. De boekjes staan vol modellen met schitterend haar en ook op tv zie je van die haardossen om jaloers op te zijn. Glanzend haar is echter niet enkel een voorrecht van modellen en beroemdheden. Ook u thuis kunt stralend haar hebben. Hieronder vindt u een aantal tips.
 
1. Gebruik een glansverhogend maskertje. Zelfs droge en doffe haarpunten krijgen er glans door en uw haar gaat er gezond uitzien.
 
2. Ga uw haar één keer in de week moisturizen. Een intensieve conditioner is efficiënt om vocht op te stapelen in uw lokken en gezond en glanzend haar te produceren dat zeker zal opgemerkt worden door de mensen om u heen.
 
3. Bij het kammen van uw haar kunt u wat haarlak op uw borstel of kam doen. Zo helpt u statisch haar onder controle te houden, voorkomt u opvliegende lokken en houdt u uw haar voor een langere tijd op zijn plaats. Haar dat niet statisch is en goed hanteerbaar is, ziet er glanzender en gezonder uit.
 
4. Onderga een glansbehandeling in het kapsalon. Deze behandeling is verkrijgbaar bij de meeste salons en u kunt uw kapper ernaar vragen. Dit proces legt een laagje op het haar met een beschermende coating die effectief het licht weerspiegelt. U kunt kiezen voor een demi- of semipermanente behandeling.
 
5. Was uw haar met een shampoo die de glans intenser maakt. Dit soort shampoo heeft een formule die rijk is aan vocht en zo gaan uw lokken heerlijk glanzen. Er bestaan verder ook shampoos en andere stylingproducten die geweldig werken wanneer u onmiddellijk erna een warmtebehandeling toepast.
 
6. Kies voor een donkere haarkleur. Donkere kleuren reflecteren méér het licht en daardoor glanst donkerder haar méér dan lichter haar. Bent u op zoek naar een andere look, dan kan het een goed ideetje zijn om te kiezen voor een nieuw kleurtje.
 
7. Gebruik één keer in de week een zuiverende shampoo wanneer u vaak stylingproducten gebruikt. Was uw haar met koud water in plaats van met warm om uw haar extra glans te geven.
 
8. Koop geen goedkope producten en materialen. Soms zult u in de verleiding komen om een goedkope stijltang te kopen om geld uit te sparen. U moet echter weten dat deze producten uw haar kunnen beschadigen en het droog en dof maken.
 
Wat u ook onderneemt, kies steeds voor efficiënte producten van hoge kwaliteit. Zo wordt uw haar alleen maar gezonder en glanzender.
 
© Modewijzer.com
Foto: Look Studio/Shutterstock