Basisprincipes voor gezond haar

Gezond haar
 
Iedereen maakt zich wel eens zorgen om zijn haar. Of u er nu te veel of te weinig hebt, u wilt er steeds op uw best uitzien. Nu is het niet zo dat u heel wat tools moet kopen om er prachtig uit te zien. Misschien hebt u gewoon een droger of een krultang nodig om uw haar in de juiste vorm te brengen.
 
Er zijn enkele eenvoudige basisprincipes waar u zich moet van bewust zijn vooraleer u iets probeert te doen met bepaalde tools of vooraleer u zich naar het kapsalon haast. Een kapsalon, daar moet u zeker wel eens naartoe, maar niet zo vaak als u misschien wel denkt; denk eraan dat kappers munt proberen te slaan uit hun zaak en excuses of redenen zullen zoeken om u méér naar hun salon te krijgen.
 
Vooraleer u een bepaald kapsel of een bepaalde haartextuur kiest, moet u vertrouwd raken met de basisregels. Haar is gemaakt van proteïne, dezelfde proteïne die we uit ons voedsel halen. En u ziet haast onmiddellijk implicaties daarvan in haarverzorging. Hoe méér proteïne u inneemt, hoe sneller uw haar zal groeien en hoe beter de textuur zal zijn. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een goede en evenwichtige voeding als aanvullende benadering voor het krijgen van goed haar.
 
Nu u weet hoe de voeding die u eet uw haar beïnvloedt, is het eveneens een goed idee om te kijken hoe bepaalde dagelijkse activiteiten een invloed hebben op de haarstructuur. Constant wassen met zeep of shampoo maakt het haar droog en doet het minder glanzen. Waarom? Net zoals zeep uw huid aantast, zorgt het constant wassen ervoor dat bepaalde bestanddelen die uw haar gezond houden, afgewassen worden. Als remedie hiertegen kunt u een milde organische shampoo kopen ofwel uw haar minder vaak wassen.
 
Ik heb niets tegen hygiëne, maar soms is het haar echt niet zo vuil dat het flink moet gewassen worden. Vooral wanneer u nergens ging waar het vuil was en ook niet in het hooi rolde, is het enige vuil op uw hoofd vaak het stof van de dag. Dit kan makkelijk verholpen worden via een douche. Sommige mensen die méér volume willen geven aan hun haar, kunnen misschien best hun haar minder wassen in plaats van naar een krultang te grijpen of zich naar het kapsalon te haasten, want dit heeft hetzelfde effect.
 
Denk eraan dat de processen in uw lichaam een domino-effect hebben op al zijn componenten. In die zin is het zo dat iets wat heilzaam is voor een organisme of systeem, ook relatief belangrijk is of minstens nuttig is voor andere lichaamsdelen. Gaan joggen bijvoorbeeld zorgt ervoor dat het hele lichaam heel wat zuurstofrijk bloed krijgt. En dit verhoogt dan weer de efficiëntie van de organen; dit betekent dat meer zuurstofrijk bloed gelijk staat aan gezonder haar en een sneller groeitempo.
 
Voedingsstoffen uit fruit of groenten maken uw haar eveneens gezonder, omdat uw follikels profiteren van alle extra voedingsstoffen. Gezonde lokken vragen dus in de eerste plaats een gezond lichaam en daarna pas komen de krultang, de schaar en het kapsalon.
 
©Modewijzer.com