De verschillende gezichtsvormen (3)

Felicity Huffman
Foto: S. Bukley/Shutterstock
Vorige pagina
 
Ruitvormig:
 
Het ruitvormige gezicht wordt vermoedelijk het moeilijkst herkend, behalve dan in uitgesproken gevallen. Het ruitvormige gezicht heeft een smalle voorhoofdzone en een smalle kaaklijn met brede jukbeenderen.
 
Een kapsel dat bij dit soort gezicht past, vereist volume in de bovenste en onderste hoeken van het gezicht. Misschien een kapsel met een brede, volumineuze pony gestyled met een maximum aan lift en met haar dat opzij dicht tegen het hoofd ligt en dan onderaan naar buiten krult.
 
Beroemdheden met deze gezichtsvorm zijn actrices Felicity Huffman uit “Desperate Housewives” en Kim Raver uit “24”, alhoewel de vorm bij Kim Raver méér uitgesproken is dan bij Felicity Huffman. Maar toch heeft het gezicht van Felicity ook bredere jukbeenderen en een smaller voorhoofd en een smallere kaaklijn.
 
Kim Raver
Foto: Joe Seer/Shutterstock
Beide dames hebben een kapsel dat past bij hun gezichtsvorm, met méér volume en rondingen bij de bovenste hoeken van het hoofd en volume (of in het geval van Kim haarstrengen) bij de kaaklijn, om de harmonie en de illusie te scheppen van een meer ronde, ovalen vorm.
 
Wanneer het over het omgaan met gezichtsvormen gaat en u lijkt niet zeker te zijn tot welke categorie u behoort, denk dan aan volgende tips:
 
• Gebruik zachte rondingen en golven om hoeken in de gezichtsvorm te minimaliseren.
 
• Gebruik horizontale lijnen en krullen om breedte te geven aan een smalle zone.
 
• Gebruik verticale lijnen en lift om hoogte te geven aan een verkort of rond gezicht.
 
• Gebruik stylingelementen (gebogen pony, asymmetrie, scheiding uit het midden) om opvallende gelaatstrekken te camoufleren of de aandacht af te leiden ervan.
 
Denk eraan dat uw bedoeling is om een ovalen gezicht te creëren. Met de juiste stylingelementen zal dat lukken, ook al is uw gezichtsvorm verre van ovaal.
 
©Modewijzer.com