Fronsen en hoe die te dragen

Topje met fronsen
 
Fronsen zijn erg in tegenwoordig. Ze hebben iets verbazends, ze zijn zo meisjesachtig of vrouwelijk en toch tegelijkertijd sexy en scherp. Fronsen voegen niet enkel die glamourfactor toe aan uw look, ze voegen ook heel wat toe aan uw figuur en algemene vorm en taille.
 
Fronsen kunnen u voller doen lijken en dus is hun plaats erg belangrijk. Zoals met alle andere dingen kan overdrijven een averechts effect hebben. Hieronder dus wat richtlijnen om indachtig te zijn wanneer u zich gaat kleden in fronsen.
 
Bij welk lichaamstype passen fronsen het best?
 
• Fronsen voegen volume en breedte toe aan het deel waar ze gedragen worden, dus bent u op een bepaalde plaats op zoek naar een afslankend element, kies dan daar niet voor fronsen.
 
• Aan de andere kant kunnen fronsen evenwicht aan uw figuur geven door voor tegengewicht te zorgen. Hebt u bijvoorbeeld bredere heupen, dan kunt u een topje kiezen met gefronste schouders. Zo zien de schouders er breder uit en meer in verhouding tot de heupen. Het omgekeerde geldt ook.
 
Gefronste bovenkant
 
• Wilt u uw buste kleiner doen lijken, draag dan in die zone geen fronsen. Hebt u echter een tamelijk kleine buste en wilt u dat die er wat voller uitziet, dan zijn fronsen een geweldige keuze.
 
• Maar zelfs voor zwaardere bustes is het mogelijk om fronsen te dragen, maar dan met mate. Een goede manier is kiezen voor verticale fronsen die lopen langs een rechte lijn en uw boezem in twee verdelen. Dit heeft een verlengend effect en doet uw buste er meer evenredig uitzien.
 
Fronsen onderaan
 
• Fronsen zijn nog maar eens een prachtig idee wanneer u slanke heupen en benen hebt. Combineer uw gefronst rokje echter wel met een eenvoudige bovenkant.
 
• Hebt u een peervormig figuur met bredere heupen, kies dan voor een lange rok
met verticale fronsen, want dit zal een verlengend effect hebben en uw onderste helft zal er meer evenredig uitzien.
 
Fronsen bij de mouwen
 
• Er is een goede reden waarom veel vrouwen niet zoín grote fan zijn van fronsen. Behoort u tot die categorie, dan is er nog steeds een manier om fronsen te dragen.
 
• Een bloes met gefronste mouwen langs boven heeft een gelijkaardige impact als een epaulet. Gefronste mouwen zijn dus ideaal voor iemand met smallere schouders.
 
• Fronsen toevoegen bij de schouders zorgt ook voor evenwicht bij een rok met A-lijn.
 
Gefronste accessoires
 
• Aangezien fronsen echt in zijn tegenwoordig, is het misschien wel een goed idee om die toe te voegen aan uw accessoires indien u die niet wilt op uw kledij.
 
• Gefronste sjaals, schoenen, tassen en juwelen enzÖ zijn enkele accessoires die zich daartoe lenen.
 
Nog wat handige tips:
 
• Wanneer u een gefronste bovenkant combineert met een onderkant of omgekeerd, dan moet u steeds het accent leggen op het stroomlijnen van de andere helft. Een gefronste bovenkant past bijvoorbeeld erg goed bij een jeans met rechte pijpen. Dit creŽert zowel evenwicht als contrast.
 
• Wilt u een jurk dragen die overal gefronst is, probeer dan wat huid te introduceren in uw look. Een gefronst jurkje op knielengte met spaghettibandjes zou bijvoorbeeld een erg goed idee kunnen zijn in vergelijking met een volle lange jurk van kop tot teen.
 
Dus de mantra om er prachtig en modieus uit te zien in gefronste kledij is om die met mate toe te passen en niet te gaan overdrijven. Eens u deze kunst onder controle hebt, kunt u met uw fronsen gaan tot in het hart van de modewereld.
 
© Modewijzer.com
Foto: Kiuikson/Shutterstock