Droog haar

Vrouw met lang droog haar
 
Wat de oorzaak is van droog haar en hoe dit op te lossen
 
Voor mensen met zowel geverfd als natuurlijk haar kan droog haar voor problemen zorgen. De zomerzon helpt de haarschacht te doen uitzetten, wat geweldig is voor iemand met fijn haar, maar voor anderen een nachtmerrie kan zijn.
 
Sommige individuen erven droog haar bij de geboorte, alhoewel dit niet herkend wordt wanneer ze kind zijn. Naarmate we ouder worden, neemt de droogheid toe, net zoals bij de huid. Haarbehandelingen zoals bleken, permanenten, kleuren enz kunnen vocht uit het haar halen en kunnen er eveneens voor zorgen dat het haar droog wordt. Te veel zon, wind, een fhn en krultang zijn veel voorkomende oorzaken van droog haar. Ook onze voeding speelt een rol bij het al dan niet hebben van droog haar.
 
Voeding voorziet het haar van de nodige voedingsstoffen om gezond en glanzend te zijn. Voedsel eten dat vettig is en niet de nodige voedingsstoffen levert, kan ervoor zorgen dat ons haar droog en onhandelbaar wordt. Het duurt drie dagen vooraleer de voedingsstoffen uit ons eten in ons haar zitten. Vis is een goede bron van vetten en voedingsstoffen die ons haar nodig heeft om gezond te zijn.
 
Een tip voor gezond haar is een goede borstelbeurt van wortel tot haarpunt. Veel mensen borstelen hun haar tegenwoordig niet, alhoewel ze dit eigenlijk best zouden doen. Het haar borstelen vergroot het vocht, bevordert de bloedcirculatie en zorgt voor meer groei. Borstelen vergt tijd, maar de beloningen zijn het waard.
 
De gezondheid van het haar kan ook door lichaamsbeweging bevorderd worden. Het duurt ongeveer een maand vooraleer u resultaten ziet, maar regelmatige beweging kan helpen bij problemen met droog haar.
 
Bij het kiezen van een shampoo en conditioner is het belangrijk om erop te letten dat er hydraterende eigenschappen op het etiket vermeld staan. Deze producten zijn cruciaal om problemen met droog haar op te lossen. Oliebehandelingen werken niet omdat die enkel werken op de buitenste haarlaag en niet in de haarschacht dringen. U hebt vocht nodig, want dit is wat ontbreekt.
 
Heel veel water drinken is essentieel; dit voorkomt niet enkel rimpeltjes, het zal ook uw haar van het nodige vocht voorzien. Een beetje levertraan in uw fruitsapje s morgens kan verloren voedingsstoffen helpen vervangen en na verloop van tijd zult u een enorm verschil merken in de gezondheid van uw huid en haar. Bijna iedereen verft zijn grijze haren. Aangezien tijdens dit proces voedingsstoffen verloren gaan, is het belangrijk om die te vervangen.
 
Hebben bepaalde haarkleuren typisch mr last van droog haar? Roodharigen bijvoorbeeld hebben dikke, weelderige koppen haar, dat gaat van normaal tot vettig. Naarmate ze verouderen en grijze haartjes krijgen, beginnen ze last te krijgen van droog haar. Bruinharigen beginnen gewoonlijk met een leuke glans die gebaseerd op hun levensstijl kan overgaan naar vettig of droog.
 
Lichtbruin haar zal gewoonlijk eerder droog worden, want het staat dichter bij blond en de zon bleekt de bovenste haren makkelijk. Dit geldt ook voor mensen met medium blond en donkerblond haar. Mensen met platinablond haar zullen typisch last hebben van droog haar, haast net alsof ze hun haar zouden bleken. Maar nogmaals, erfelijkheid en levensstijl hebben hier ook een rechtstreekse invloed op.
 
Mensen met dun haar kunnen ofwel erg vettig ofwel erg droog haar hebben, maar meestal hebben ze last van droogheid. Mensen met dik haar hebben typisch een combinatie van een vettige hoofdhuid en haar dat droog is bij de punten. En hier kan borstelen helpen, want zo zullen de olin van de hoofdhuid tot bij de haarpunten komen. Het haar borstelen vooraleer u het wast, kan helpen om het vuil losser te maken, waardoor het haar makkelijker te reinigen is.
 
Ouderwetse rollers zijn veel beter dan een krultang of verwarmde rollers. Bovendien zullen ouderwetse rollers ervoor zorgen dat de krul veel langer houdt. Warmte van de haardroger moet vermeden worden om uw haar meer veerkracht te geven en sterker te maken. Terwijl u uw haar op natuurlijke wijze laat drogen, kunt u heel wat andere dingen doen: een spelletje spelen op de computer, bellen met een vriendin, de afwas doen, uw tanden poetsen en flossen enz Gebruik niet als excuus dat u geen tijd hebt. Maak een lijstje en vink zaken aan die u reeds gedaan hebt.
 
© Modewijzer.com
Foto: Roman Samborskyi/Shutterstock