Het dragen van crocs

Crocs
 
Het recentste debat in de mode-industrie is: zijn crocs hot of zijn ze nog maar eens een modecatastrofe? Wanneer we gaan kijken, dan zien we dat crocs tegenwoordig vaak opduiken op het strand, bij feestjes rond het zwembad, op tuinshows enz…
 
De discussie is eindeloos en zo ook de redenen van de mensen om deze kleurrijke vernieuwende plastieken schoenen te verafgoden of te verafschuwen. Vooraleer we besluiten of crocs nu hot zijn of niet, laten we eens bekijken wat ze eigenlijk zijn.
 
Het verhaal begint in 2002. Het Amerikaanse bedrijf Foam Creations Company (nu Crocs) kwam op de markt met innovatieve en kleurrijke nieuwe bootschoenen gemaakt uit hard en licht plastiek. Deze schoenen konden op belangstelling rekenen bij de bootindustrie, want ze leken interessant voor vele dagelijkse activiteiten.
 
Deze crocs konden perfect gebruikt worden in water en zand. Ze waren perfect om te baden in zee en om op het strand te spelen, want ze boden bescherming en hebben grote ventilatiegaten om water en zand door te laten. Traditionele slippers en leuke sandalen misten deze eigenschappen en waren sneller versleten.
 
Met de energieke kleuren, bescherming en duurzaamheid als verkoopsargumenten zijn crocs geliefde strandschoenen geworden voor het merendeel van de mensen. Het bedrijf Crocs is eveneens meegegaan met de trends en is naar buiten gekomen met een grote reeks vormen en vernieuwing.
 
Wist u dat crocs nu ook bestaan in ballerina’s, Mary Janes en teenslippers?
 
Laten we even enkele voordelen bekijken die van crocs de geliefde schoenen voor op het strand maken:
 
1. Ze zijn licht, ze wegen nog geen 200 gram.
 
2. Ze zijn erg comfortabel.
 
3. Ze houden de voeten koel door de ventilatiegaatjes.
 
4. Ze hebben een antislip eigenschap, wat een erg belangrijke veiligheidsfactor is tijdens het spelen in het water.
 
5. Ze bieden weerstand aan bacteriën en geur.
 
6. Water en zand kunnen doorheen de ventilatiegaatjes.
 
7. Ze kunnen makkelijk in water en bleekmiddel gesteriliseerd worden.
 
8. Ze zijn makkelijk in onderhoud. Veeg ze gewoon af om ze te reinigen.
 
9. Kinderen houden van de leuke kleuren en makkelijke pasvorm.
 
10. Door de bandjes langs achter zijn ze veilig.
 
Om nu terug te keren op de vraag of crocs nu hot zijn of niet is het zo dat veel mensen ze niet leuk vinden omwille van hun felle kleur en jongensachtig design. Maar dan zijn er ook weer veel mensen die ze graag dragen op het strand en voor watersporten.
 
Persoonlijk ben ik geen echte fan van crocs en word ik liever niet op straat gezien met crocs aan mijn voeten. Maar als ik denk aan de praktische kant ervan, denk ik dat ze een goede keuze zijn voor iemand die tijdens de zomer het strand opzoekt of aan watersport doet, want ze zijn duurzaam en veilig. Ze kunnen ook gebruikt worden tijdens het tuinieren en kunnen dienen als slippers voor in de badkamer, want ze zijn a ntislip. Denk er eveneens aan dat crocs niet enkel dienen voor mannen, maar ook bij de vrouwenafdeling te vinden zijn.
 
Zo, nu is het aan u om uit te maken of crocs hot zijn of niet. Wat denkt u?