Hoe chemisch behandeld haar verzorgen

Geblaekt haar
 
Wanneer u niet houdt van uw haartextuur, wanneer u uw natuurlijke haarkleur haat of wanneer u een andere look wilt, dan kunt u gebruik maken van verschillende haarproducten en –formules om deze resultaten te bereiken. Het is niet verwonderlijk dat de meeste mensen tegenwoordig rondlopen met chemisch behandeld haar. Mensen lijken niet genoeg te kunnen krijgen van de wonderen van de moderne wetenschap.
 
Net zoals natuurlijk haar, heeft chemisch behandeld haar ook veel verzorging en aandacht nodig. Vooraleer u één of andere behandeling laat uitvoeren, moet u weten hoe u uw haar achteraf moet behandelen. Hieronder vindt u enkele uitstekende technieken om chemisch behandeld haar te verzorgen.
 
Gestraightened haar
 
Eén van de meest voorkomende haarbehandelingen tegenwoordig is het straightenen van het haar. Dit is geen verrassing, want supersteil haar staat de laatste jaren bovenaan het modeverlanglijstje.
 
Omdat chemisch straightenen gebruik maakt van sterke formules, is het aan te raden om dit te laten doen door uw kapper. Zorg ervoor dat hij producten van hoge kwaliteit gebruikt. Zo raakt uw haar niet beschadigd en gaat het er niet dof uitzien.
 
Na een straighteningbehandeling moet u 24 tot 48 uur (of zoals aangegeven door de kapper) wachten vooraleer u uw haar wast. Doe uw haar ook niet in een paardenstaart of in vlechtjes omdat dit kan resulteren in lelijke bochten of kroeshaar.
 
Laat uw haar ook niet te vaak straightenen. Er moet minstens zes maanden tijd zitten tussen twee behandelingen. Is uw haar in de loop van deze zes maanden niet zo steil als u wel zou willen, dan gebruikt u best een goede stijltang.
 
Gekleurd haar
 
Uw haar verven is een makkelijke manier om uw look te updaten. En bovendien is dit zo makkelijk dat u dit thuis zelf kunt doen. Nadat u uw haar geverfd hebt, gebruikt u best één keer in de week een kleurversterkende shampoo en conditioner.
 
Was uw haar niet binnen de 24 u na het kleuren. Houdt u van zwemmen, was uw haar dan met een zuiverende shampoo om de opbouw van chloor in uw haar te vermijden. Het zou goed zijn om een wekelijks haarmaskertje te hebben en een maandelijkse behandeling met hete olie om voldoende vocht in uw haar te behouden en het vervagen van de kleur tegen te gaan.
 
Bovendien vermijdt u best stylingtools die warmte ontwikkelen omdat zo de kleur snel kan vervagen. Maar wilt u toch echt een stijltang gebruiken, kies er dan één met een aanpasbare warmtestand. Zo kunt u de temperatuur instellen aangepast aan geverfd haar en dat is onder de 165° C.
 
Het verzorgen van uw chemisch behandeld haar achteraf is net zo belangrijk als het vinden van het juiste salon om uw haar een behandeling te geven die hoog van kwaliteit en veilig is. Volg deze technieken om de prachtige look van uw haar te behouden.
 
© Modewijzer.com
Foto: Unsplash