Hoe de perfecte borstvoedingsbeha kiezen

Beha voor borstvoeding
 
Bent u één van de miljoenen nieuwe mama’s elk jaar, dan hebt u ofwel reeds een borstvoedingsbeha gekocht, ofwel bent u op zoek ernaar. Maar hoe kiest u nu de juiste bh voor u?
 
Koop de borstvoedingsbeha slechts laat in uw zwangerschap, want het formaat van uw borsten zal snel veranderen naarmate uw zwangerschap vordert!
 
Er bestaan verschillende types borstvoedingsbeha’s. Uw persoonlijke voorkeur en comfort zullen bepalend zijn om te weten welke beha goed is voor u. Het kan dat u er eens een paar moet proberen vooraleer u die vindt die het best past bij uw levensstijl en comfort!
 
Vooraleer u een borstvoedingsbeha koopt, moet u een lintmeter nemen en meten rond het breedste deel van uw borsten. Daarna moet u net onder uw borsten meten rond uw ribbenkast. U kunt ook steeds aan iemand in de winkel vragen om uw maten op te nemen.
 
Zoals de traditionele beha met voorsluiting, zijn er sommige borstvoedingsbeha’s die een sluiting hebben tussen de twee cups vooraan. Dit is makkelijk, maar laat misschien niet zoveel discretie toe als u wel zou willen. En misschien vindt u dit type sluiting wel oncomfortabel wanneer uw borsten vol melk zitten.
 
Eén van de meer gebruikelijke types is een borstvoedingsbeha die omvouwt bij elke cup met een kleine sluiting dichtbij de cup op het schouderbandje. Kiest u dit type, zorg er dan voor dat heel de borst bloot is en niet enkel de tepel. Dit type borstvoedingsbeha laat een tamelijk niveau van discretie toe en is gewoonlijk heel comfortabel.
 
© Modewijzer.com
Foto: Simikov/Shutterstock