Hoe bloezen dragen

Meisje met een hemdsbloes
 
Onlangs ging ik met vriendinnen shoppen op zoek naar wat nieuwe topjes en toen we aan de afdeling kwamen met bloesjes met knopen vooraan, begonnen we te discussiëren of die nu al dan niet op een modieuze manier kunnen gedragen worden.
 
Ik heb reeds vaak vrouwen gezien die zo’n bloezen op de meest onmodieuze en vervelende manieren droegen, dus heb ik deze blouses in gedachten enkel voorbestemd voor matroneachtige vrouwen. Maar indien u zo’n bloes combineert met de juiste accessoires en ze in verschillende stijlen draagt, dan kunt u er nieuwe mode mee creëren.
 
Hieronder vindt u enkele tips om bloesjes met knopen vooraan op een meer modieuze manier te dragen:
 
1. Combineer die met halskettingen
 
Combineer uw bloezen met knopen vooraan met halskettingen. Draag een bloes met lange mouwen en kraag met een lange dubbele halsketting. Dit geeft u net dit tikkeltje méér. Houdt u enkel van korte halskettingen, draag die dan onder de kraag van uw bloes. Draag de halsketting in een kleur die u staat. Zo ziet u er verfijnder uit.
 
2. Draag ze met sjaals
 
Combineer een sjaal en een bloes met knopen vooraan voor de ultra chique look. Een gewone bloes met een zachte en kleurrijke zijden sjaal kan u een verbluffende look opleveren. U kunt experimenteren met het knopen van de sjaal om u de gewenste look te geven. Draag naar eigen keuze een lange of korte sjaal.
 
3. Draag ze met riemen
 
Bekijk eens die bloesjes met knopen vooraan en een riem in dezelfde stof of zelfs in een contrasterende kleur. Waneer ze op de juiste manier gedragen worden, zien ze er geweldig uit. Recent nog zag ik een dame met een bloes met prints en een riem. Ze zag er erg trendy en modieus uit.
 
Net toen ik dacht dat dit mijn allernieuwste modeontdekking was, zag ik op een feestje nog een meisje met een satijnen bloesje met hoge kraag en een contrasterende satijnen riem. Man, wat zag ze er cool uit!
 
4. Steek ze in uw pantalon en draag een broeksriem
 
Kies voor een retrolook. Steek uw bloes in uw broek of rok en draag een coole riem om de bloes te accentueren. Ik kocht net zo’n mooie mouwloze bloes met kreukjes en knopen en die kan alle aandacht trekken wanneer ik ze draag met een prachtig rokje of een geweldige broek en een coole riem.
 
5. Zet de kraag recht en rol de mouwen op
 
Om te zorgen voor een modestatement en casual look kunt u uw bloes ook dragen met de kraag omhoog. U kunt eveneens uw mouwen oprollen en een chique armband dragen om uw bloes stijl te geven. Maar denk eraan, combineer die twee niet, tenzij u een gemene indruk wilt maken.
 
6. Draag er een rolkraagtrui onder
 
Wilt u uw bloes dragen met een rolkraagtrui, zet de kraag dan recht. Om kleur te geven aan uw outfit, kunt u een felle bloes dragen met een gedempte rolkraagtrui en de kraag van uw bloes rechtzetten om het contrast te tonen.
 
7. Voeg strikjes toe
 
U kunt steeds zoeken naar een bloes met knopen vooraan die ook strikjes heeft vooraan. Zo’n bloes ziet er ultra cool en vrouwelijk uit met een rokje.
 
Nu u weet hoe u dit soort bloes op een meer modieuze manier kunt dragen, kunt u op zoek gaan naar de meest actuele ontwerpen. Er bestaan tegenwoordig veel designs om uit te kiezen, bijvoorbeeld met plooien, kreuken, kant enz… Kies voor de ontwerpen die het best passen bij uw lichaamstype en figuur en kijk hoe deze bloezen getransformeerd zijn van matroneachtig tot modemust.
 
© Modewijzer.com
Foto: Cookie Studio/Shutterstock