Beschadigd haar

Haar controleren op beschadigingen
 
Tekenen dat uw haar beschadigd is
 
Bij het shoppen gisteren hoorde ik twee dames praten over hun haar. EÚn dame was aan het klagen omdat haar haar moeilijk te stylen was omdat het zo plat was. Ik bekeek haar haar en zag dat het erg fijn, zijdeachtig was en ook sluik, misschien een beetje vettig.
 
Naarmate de conversatie vorderde, hoorde ik haar zeggen dat ze een conditioningbehandeling toegepast had die handelbaar, zijdezacht en glanzend haar beloofde. Ze zei erbij dat ze het product haast elke dag gebruikte. Het resultaat? Ze had haar haar tÚ veel behandeld met conditioner.
 
De andere dame was van middelbare leeftijd en had schouderlang haar. Het was heel duidelijk gepermanent en gekleurd; het zag er erg droog uit en was extreem aan het kroezen. Ik wil niet negatief doen over andermans uiterlijk, maar haar haar was overduidelijk beschadigd en ze wist het zelf niet.
 
Ik vroeg me af hoe het in godsnaam mogelijk was dat deze twee dames niet begrepen dat hun haar beschadigd was. Hadden ze nooit geleerd wat de tekenen van beschadigd haar zijn? Hieronder vindt u de tekenen die erop kunnen wijzen dat uw haar beschadigd is en enkele tips om die doeltreffend te behandelen.
 
- Broze punten en droog om aan te raken.
 
- Breekt makkelijk of heeft geen elasticiteit.
 
- Extreem poreus.
 
- Textuur is ruw.
 
- Wanneer het nat is, wordt het haar warrig of sponsachtig.
 
De kleur zal rap geabsorbeerd worden of snel verbleken.
 
Een ruwe textuur en overdreven droog, broos haar zijn de meest zichtbare tekenen van beschadiging. Dit is typisch omdat er schade berokkend werd aan de cuticula (schubbenlaag) van het haar. De omgeving, de wind, chemicaliŰn, shampoos, f÷hns en warmtebehandelingen kunnen allen dit type beschadiging veroorzaken. Om deze schade te herstellen gebruikt u een conditioner met evenwichtige zuurtegraad die rijk is aan prote´nen. Dit zal helpen voorkomen dat de cuticula en haarschacht nog mÚÚr beschadigd raken. Wanneer het haar beschadigd is, moet u wekelijks een vochtrijke conditioner gebruiken. Bij het stylen moet u dagelijks een leave-in conditioner gebruiken.
 
Haar met weinig elasticiteit dat makkelijk breekt kan moeilijker zijn om te diagnosticeren. Normaal, gezond haar kan 150 % van zijn lengte uitrekken, niet breken en terug tot zijn normale lengte komen. De enige manier om te weten te komen dat er een probleem is, is wanneer u veel gespleten haarpunten hebt en haar hebt dat korter is dan voorheen. Uw haarborstel kan een ideale manier zijn om te detecteren of uw haar niet erg elastisch is. Moet u uw borstel vaak reinigen omdat er zoveel haar in steekt? Zijn dit haren die bij de wortel uitkomen en een volle lengte hebben, dan kan het gaan om een ander probleem. Zijn deze haren echter korter, dan heeft uw haar weinig elasticiteit. Wekelijkse prote´nebehandelingen in combinatie met een prote´nerijke conditioner is de beste behandeling voor dit type haarbeschadiging.
 
Sponsachtig, warrig haar wanneer het nat is en kleurabsorptie of ľretentie wijzen op ernstige problemen met porositeit. Dit type beschadiging zal een intense behandeling vereisen, samen met constante verzorging tijdens het stylen. Veel personen met dit type haarbeschadiging zullen het makkelijker vinden om het haar te laten knippen en opnieuw te beginnen. Maar dit is niet voor iedereen een optie, dus is het belangrijk om uw haar te verzorgen vooraleer het beschadigd raakt.
 
Eens uw haar uit uw hoofdhuid is, is het niet langer levend. Haar is gewoon dode materie, net zoals het wit van uw vingernagels. Daarom is het belangrijk om niet bedrogen te worden door te geloven in producten die beloven dat ze de schade aan uw haar zullen herstellen. De producten die op de markt zijn kunnen uw haar helpen beschermen en kunnen mogelijk de schade verminderen, maar preventie is de beste methode voor gezond haar.
 
©Modewijzer.com