fashion model Modewijzer
Mode, Beauty, Kapsels & Make-up
 
pixel
pixel

foto's van kapsels


kapsels passen

pixel
Home  ›  Schoonheidsvragen  ›  Vragen over Haar & Kapsels

Haar straightenen

Vraag: Ik ben een man met erg sterk zwart krullend haar. Op een dag besloot ik om mijn krullen weg te doen, dus onderging ik een chemisch proces waarbij mijn haar, na twee sessies – met drie maanden tussentijd – volledig plat werd. Het probleem is dat ik mijn haar niet zonder product kan laten na het douchen. Het is volledig droog en begint opnieuw te krullen. Ik gebruik gewoonlijk speciale producten om het te wassen (Sebastian Line). Ik kan wel leven met de idee van “steeds product op uw haar doen na het douchen”, maar mijn vraag is: zal dit in de toekomst problemen opleveren? Krijg ik daardoor haaruitval of kaalheid? Bestaat er trouwens een speciaal product om mijn haar plat te maken zonder die wet look te hebben? Welke bijzondere verzorging is er nodig voor dit soort chemische processen?
 
Antwoord: Dit zou geen haarverlies mogen opleveren in de zin van gebruikelijke kaalheid waarbij het haar terugkeert van terminaal haar naar vellus haar, maar het kan afbreuk van het haar als gevolg hebben wanneer het haar niet passend verzorgd wordt en té droog en broos wordt. U vermeldt niet welke producten u gebruikt om het haar te conditionen en ik wil u aanmoedigen om ervoor te zorgen dat u dit elke dag doet, zelfs wanneer u het haar niet wast.
 
Als u uw haar wilt straightenen zonder die wet look te hebben, dan kunt u misschien overwegen om een steiltang te gebruiken om het haar glad en steil te maken. Zo bekomt u een steil kapsel, zonder de nood van een wet look. Blijf het haar wel goed conditionen om het te beschermen tegen beschadiging door warmtestyling.
 
Wat uw specifieke behandeling betreft en de vraag hoe u achteraf uw haar het best verzorgt, zou ik aanraden om te praten met de kapper die de methode uitgevoerd heeft. Er zijn misschien specifieke producten en procedures die u moet volgen om er zeker van te zijn dat het salon de resultaten van de behandeling wil garanderen.
 
©Modewijzer.com
 
pixelkapsels zoeken


Haarproducten bestellen

pixel
Home              Contact             Site Map             Kapsels              Kapsels Software             Vraag & Antwoord             Links Uitwisselen            Privacy Verklaring             Disclaimer