Outlet BENL female 150915 - 030216 728x90
pixel
fashion model Modewijzer.com
Mode, Schoonheid, Kapsels & Make-up
 
Bookmark and Share
pixel
pixel
pixel
pixelfoto's van kapsels


haar producten online kopen!
pixel
Home  ›  Kapsel Advies

De verschillende gezichtsvormen (2)

Vorige pagina
 
Rond:
 
Christina Ricci Lisa Rinna      Vrouwen willen minst van al graag een rond gezicht, want dat wordt vaak verward met overgewicht. Er zijn inderdaad veel vrouwen die een rond gezicht krijgen door gewichtstoename, maar toch zijn er ook veel vrouwen die van nature een rond gezicht hebben en die geen problemen hebben met hun gewicht. Het ronde gezicht is minder dan 60 % langer dan het breed is en er zijn afgeronde lijnen bij voorhoofd en kaak.
 
     Onze beroemdheden Lisa Rinna van “Veronica Mars” en Christina Ricci van “Grey’s Anatomy” zijn klassieke voorbeelden van het ronde gezicht. Terwijl de look van mevrouw Ricci duidelijk is, hebben sommigen misschien méér moeite met de vorm van het gezicht van mevrouw Rinna. We kozen ervoor om haar in te delen bij de ronde gezichten omwille van de zachtheid van haar gezichtscontouren. Haar specifieke gezichtstype toont de gelijkvormigheid tussen de ronde en vierkante types en toont eveneens hoe makkelijk het is om verward te raken. Beide vrouwen hebben goede gewoontes om om te gaan met hun gezichtsvorm – elk van beide heeft gekozen voor een kapsel met weinig volume bovenaan, langere zijkanten die tegen het gezicht aanleunen en verticale lijnen en dat helpt om de indruk te wekken van een langer gezicht.
 
Omgekeerde driehoek:
 
Tyra Banks Jennifer Love Hewitt      De omgekeerde driehoek wordt zo genoemd omdat het een gezichtsvorm is die veel breder is bovenaan dan onderaan. De horizontale en verticale dimensies mogen dan wel ideaal zijn, toch is het gezicht veel breder bovenaan dan bij de kaaklijn en daarom wordt deze vorm omgekeerde driehoek genoemd. Bij zo’n vorm moet u zorgen voor weinig volume bovenaan, terwijl u volume en horizontale lijnen moet creëren bij de kaaklijn, om op die manier te zorgen voor een breder gezicht.
 
     De beroemdheden die we gekozen hebben, Jennifer Love Hewitt van “The Ghost Whisperer” en Tyra Banks van “The Tyra Banks Show”, zijn klassieke voorbeelden van een omgekeerde driehoek. Beiden hebben bredere voorhoofden dan kaakzones en hebben gekozen voor verschillende kapsels om om te gaan met hun gezichtsvorm. Bij Jennifer Love Hewitt zien we een opzij vallende pony en weinig volume bovenaan om het voorhoofd te minimaliseren en wél veel volume en golven bij de haarpunten om de aandacht naar buiten te richten en de illusie van evenwicht te scheppen. Tyra Banks aan de andere kant heeft gekozen voor een glad, asymmetrisch opsteekkapsel om de aandacht af te wenden van de gezichtsvorm en om de illusie te creëren van méér breedte aan de onderkant van het hoofd.
 
Driehoek:
 
Geena Davis      In tegenstelling tot de omgekeerde driehoek heeft het driehoekige gezicht een bredere kaakzone en een nauwer voorhoofd. In de meeste gevallen is het opportuun om een kapsel te creëren met volheid en volume bij de pony. Zo’n kapsel zou ook afnemen naar een minimum aan volume onderaan het gezicht en zo dus de breedte van de kaaklijn camoufleren.
 
     Oscarwinnares Geena Davis uit “Commander-in-Chief” heeft een klassiek driehoekig gezicht (ook wel peervormig gezicht genoemd). Terwijl het kapsel op de foto wel voor een silhouet zorgt met een harmonieuze hoofdvorm, denk ik dat ze beter af zou zijn met een kapsel met losse pony in brede, zacht opwippende lokken om de smalle grenzen van de haarlijn te verbergen.
 
Volgende pagina
 
pixelLuxe female BENL 030915 - 151215 120x600
haar tools
Home            Site Map           Kapsels            Kapsels Software          Vraag & Antwoord          Contact          Links Uitwisselen           Privacy Verklaring          Disclaimer