Outlet BENL female 150915 - 030216 728x90
pixel
fashion model Modewijzer.com
Mode, Schoonheid, Kapsels & Make-up
 
Bookmark and Share
pixel
pixel
pixel
pixelfoto's van kapsels


haar producten online kopen!
pixel
Home  ›  Kapsel Advies

De verschillende gezichtsvormen (3)

Vorige pagina
 
Ruitvormig:
 
Kim Raver Felicity Huffman      Het ruitvormige gezicht wordt vermoedelijk het moeilijkst herkend, behalve dan in uitgesproken gevallen. Het ruitvormige gezicht heeft een smalle voorhoofdzone en een smalle kaaklijn met brede jukbeenderen. Een kapsel dat bij dit soort gezicht past, vereist volume in de bovenste en onderste hoeken van het gezicht. Misschien een kapsel met een brede, volumineuze pony gestyled met een maximum aan lift en met haar dat opzij dicht tegen het hoofd ligt en dan onderaan naar buiten krult.
 
     Beroemdheden met deze gezichtsvorm zijn actrices Felicity Huffman uit “Desperate Housewives” en Kim Raver uit “24”, alhoewel de vorm bij Kim Raver méér uitgesproken is dan bij Felicity Huffman. Maar toch heeft het gezicht van Felicity ook bredere jukbeenderen en een smaller voorhoofd en een smallere kaaklijn. Beide dames hebben een kapsel dat past bij hun gezichtsvorm, met méér volume en rondingen bij de bovenste hoeken van het hoofd en volume (of in het geval van Kim haarstrengen) bij de kaaklijn, om de harmonie en de illusie te scheppen van een meer ronde, ovalen vorm.
 
     Wanneer het over het omgaan met gezichtsvormen gaat en u lijkt niet zeker te zijn tot welke categorie u behoort, denk dan aan volgende tips:
 
     • Gebruik zachte rondingen en golven om hoeken in de gezichtsvorm te
       minimaliseren.
 
     • Gebruik horizontale lijnen en krullen om breedte te geven aan een smalle zone.
 
     • Gebruik verticale lijnen en lift om hoogte te geven aan een verkort of rond
       gezicht.
 
     • Gebruik stylingelementen (gebogen pony, asymmetrie, scheiding uit het
       midden) om opvallende gelaatstrekken te camoufleren of de aandacht af te
       leiden ervan.
 
     Denk eraan dat uw bedoeling is om een ovalen gezicht te creëren. Met de juiste stylingelementen zal dat lukken, ook al is uw gezichtsvorm verre van ovaal.
 
©Modewijzer.com
 
pixelLuxe female BENL 030915 - 151215 120x600
haar tools
Home            Site Map           Kapsels            Kapsels Software          Vraag & Antwoord          Contact          Links Uitwisselen           Privacy Verklaring          Disclaimer