Jennifer Finnigan Look

Jennifer Finnigan met coltrui, rok en laarzen
 
Jennifer Finnigan is hier op de foto op weg naar een liefdadigheidsfeestje voor Toys for Tots, gesponsord door Motorola. Ze ziet er elegant en knap uit in haar combinatie sweater/rokje/laarzen. De look is aardig, chic en past in veel situaties. Laten we alles eens van dichterbij bekijken.
 
Het haar:
 
Getaande blonde lokken in een lang gelaagde snit met zachte scheermestextuur – het haar van Jennifer is één en al glorie. De kleur ziet er natuurlijk uit met heel veel kleine variaties in schakering en toon.
 
De lengte flatteert en de lange, zachte buigingen helpen om een ruitvormig gezicht te verzachten en te verlengen. De lengte zorgt er eveneens voor dat het kapsel veelzijdig is: een opsteekkapsel behoort tot de mogelijkheden, net als een gevlochten look en talrijke variaties en combinaties.
 
Zoals u ziet is de look casual, sexy en vrij. Het is een perfecte look voor een taak in de namiddag of voor overdag wanneer u er onbezorgd en elegant wilt uitzien. Wanneer u deze look nastreeft, zorg er dan wel voor dat u het haar naar waarde schat. Hou het goed bijgeknipt, in goede conditie en gezond.
 
Jennifer Finnigan met een witte rolkraagtrui
 
De make-up:
 
De make-up van Jennifer Finnigan is hier zacht en bedauwd en past goed bij haar teint en voor overdag. De zachtroze blos staat geweldig bij haar wangen. De glans van haar lippenstift maakt haar lippen vol.
 
Mocht ik iets veranderen aan haar algemene look, dan zouden het haar ogen zijn: ik zou gekozen hebben voor een minder krachtige eyeliner en een oogschaduwkleur die minder “oranje” is. Maar zelfs zo is de look krachtig en flatterend.
 
De kledij en accessoires:
 
Het kan zelden verkeerd aflopen met een zwart/witcombinatie – en hetzelfde geldt voor zwart en crèmekleur. De crèmekleurige rolkraagtrui toont op een prachtige manier het figuur en verbergt kleine foutjes (zoals wat minder perfecte spierkracht enz…).
 
De rechte satijnen rok op knielengte houdt de lijnen verticaal, zorgt zo voor hoogte en geeft een leuk vleugje “glamour”. De kuitlaarzen met hoge hakken zijn niet alleen erg sexy, ze voegen opnieuw hoogte toe en verlengen zo de look (en doen de benen er fantastisch uitzien).
 
Jennifer Finnigan - Lang haar en rolkraagtrui
 
Als ik al foutjes zie bij deze outfit, dan vallen ze onder de categorie accessoires. Hier zijn een aantal dingen in conflict met elkaar. De sjerpceintuur in glanzend materiaal is bedoeld om de taille te accentueren, maar de kleur en afwerking zorgen eerder voor een dikkere en niet voor een smallere indruk.
 
Daarbij komt nog dat hier een horizontale lijn gecreëerd wordt en dat dus het algemene silhouet verbroken wordt. Een betere keuze zou geweest zijn een lossere, dunnere riem, zoals een koordtype met uiteinden die hangen te bengelen en zo de klemtoon leggen op de verticale lijn.
 
En dan de handtas. Het is een geweldige tas, maar ik heb het al steeds gehaat wanneer vrouwen hun handtas met een elleboogriem over de schouder dragen. Wanneer ze dit doen, dan valt het breedste deel van de tas (meestal de onderkant) gewoonlijk bij de taille. Dit heeft het nadelige effect van het silhouet bij het midden van het lichaam te verbreden, wat gewoonlijk nooit gewenst is. Een andere tendens is de tas naar achter te duwen en zo de indruk te creëren van een bult of een gebocheld uiterlijk (afhankelijk van de afmetingen van de tas zelf).
 
Een betere optie zou zijn een handtas met lange lus die gemaakt is om over de schouder te dragen en zo de verticale lijn verderzet, in het zwart om bij de rok te passen en als er breedte toegevoegd wordt aan het silhouet, dan zal het bij de heupen zijn en zo zal de tas het zandlopereffect versterken.
 
© Modewijzer.com
Foto's: PR Photos