Cate Blanchett Look

Cate Blanchett met een glazende metaalkleur jurk
 
Laten we het eens hebben over één van Hollywoods leading lady’s en meest klassieke schoonheid: Cate Blanchett. Over heel de wereld kent men haar omwille van haar verfijnde en klassieke schoonheid en ze lijkt de eerste te zijn aan wie filmmakers denken wanneer ze iemand nodig hebben voor een koninklijke of edele rol.
 
Ze is nu reeds twee keer Queen Elizabeth I geweest in films en was Elf Queen Galadriel in The Lord of the Rings. Hier zien we haar op de première van “Babel” in Los Angeles en ze ziet er wederom verbluffend mooi uit.
 
Het haar:
 
Haar lichtblonde lokken zijn gekapt in een waterval van vrolijke golven, met één kant van het hoofd naar achter gedaan in een knot bij de nek/kruin. Zo bekomt ze een asymmetrisch kapsel dat zacht is, maar veelbewogen.
 
De krullen herinneren aan vingergolven (het kan dat dit de gebruikte stylingmethode is) en geven het hele kapsel een erg klassieke look. Haar lichtgouden lokken zijn overgoten met lichte highlights en lowlights om het haar een prachtige diepte en een gevoel van warmte te geven.
 
Cate Blanchett met zachtroze make-up
 
Make-up:
 
De make-up van Cate is, zoals gewoonlijk, onberispelijk. Haar lichte huidtint en ijsblauwe ogen passen wonderwel bij een gezicht dat evenwichtig en op een elegante manier mooi is. U kunt opmerken dat haar make-up tegelijk betoverend, maar niet overweldigend is. De zachtroze en perziktinten geven haar een bedauwd uiterlijk en geven dat tikkeltje extra “waw” aan haar ijsblauwe ogen.
 
De look is weinigzeggend, maar laat toe dat ze gewoon straalt. Dit is een perfect voorbeeld voor alle vrouwen met gelijke tinten die een mooie make-up willen, zonder daarbij te overdrijven.
 
Jurk en accessoires:
 
Als er iets is in het uiterlijk van Cate Blanchett waar ik een foutje zie, dan is het haar jurk. Maar zelfs dan is het nog een klein foutje. De jurk is een nabootsing op maat van een blouse en rok look, gemaakt om de lange, magere lijnen van haar lichaam te accentueren.
 
Cate Blanchett met het haar in vingergolven krullen
 
De kleur is een glanzende metaalkleur die gedempt is om te accentueren zonder de natuurlijke glans van Cate te overschaduwen. Haar blouse met knopen heeft een diepe V-uitsnijding die verleidend werkt en haar lange, elegante nek beklemtoont. De manchetmouwtjes, getailleerde taille en rok op maat benadrukken de aardige zandlopervorm van haar figuur.
 
Mijn enige klacht is dat ik haar kledij graag gezien had in een stof met méér structuur of in een stof die sterker is. De lichtgewicht, crêpeachtige textuur van de stof zorgt voor een gekreukelde look en dat is contraproductief voor de details op maat van de jurk. Als u kledij voor uzelf kiest, hou daar dan rekening mee. Wanneer u heel wat tijd zult doorbrengen al zittend, kies dan geen stof die makkelijk rimpelt. Kies het passende materiaal.
 
Tot slot kunnen we stellen dat dit een geweldige look is voor iedereen die elegantie en klassieke schoonheid wil tentoonspreiden. Een zacht en weinigzeggend kapsel, gecombineerd met wat lichte make-up om de natuurlijke schoonheid van Cate te ondersteunen, maken haar tot een prachtig voorbeeld van “ Hoe doe ik …”. Zelfs de accessoires zijn eenvoudig: er zijn enkel wat oorringen en een glanzend portefeuille handtasje.
 
© Modewijzer.com
Foto's: PR Photos