Carmen Rasmusen Look

Carmen Rasmusen met een bauwe satijnen blouse
 
We bekijken Carmen Rasmusen van American Idol eens van dichterbij. Hier is ze aanwezig in de Spider Club in Hollywood voor opnames voor American Idol.
 
Ze draagt een blouse op maat in elektriciteitsblauw satijn, een zwarte A-lijn rok met brede riem en opgeknoopte schoenen met hoge hakken. Haar kapsel bestaat uit zijdezachte, gouden golven in zachte laagjes en ze is volledig gemaquilleerd.
 
Het haar:
 
Dit kleine blonde dametje is de trotse bezitster van absoluut prachtig haar. De kleur is een geweldige mix van gouden en warme tonen in een erg flatterend gelaagd kapsel. De lengte en de asymmetrische franje zorgen voor een perfect evenwicht, zodat haar gezicht er niet te breed of te rond uitziet.
 
De lange losse golven passen perfect bij de blouse/rokcombinatie. Het is wel zo dat het blauw van de blouse de haren “geler” maakt dan een andere kleur zou doen.
 
Carmen Rasmusen met een leuke glanzende blouse
 
Make-up:
 
Carmen Rasmusen is zo’n natuurlijke schoonheid dat we ons moeilijk kunnen voorstellen dat ze veel make-up nodig heeft. Hier zien we haar in een volledig uitgevoerde en grotendeels getemperde look. De zachte perziktonen van haar blos en het zachtroze van haar lippenstift zijn perfect om haar blauwe ogen te accentueren.
 
Ikzelf zou het effect nog verder gedreven hebben met behulp van een perzik/roze oogschaduw om haar ogen echt te doen uitkomen, maar het effect wordt nog steeds gedempt door het trillende van haar blouse.
 
De kledij en accessoires:
 
Met een goedgevormd figuur en een kleine lichaamsbouw moet Carmen letten op de verticale lijnen van haar kledij om haar kleine gestalte niet te beklemtonen. Deze pasklare, semiprofessionele look is een goede start, maar komt wat op een zijspoor te staan door het overwicht van de blauwe satijnen blouse.
 
Carmen Rasmusen met mooi zijden bloesje
 
De glanzende stof die nauw aansluit rond haar boezem en die ook accentueert, zorgt voor een horizontale focus, waardoor ze kleiner lijkt. Ik zou gekozen hebben voor een zachtere kleur of op zijn minst voor een matte afwerking.
 
Dit zou een uitstekende situatie zijn voor een monochromatische look (verschillende schakeringen van één kleur). Het algemene effect van haar matte zwarte rok, haar donkerder zwarte (en te brede) riem en haar felle blouse maakt haar namelijk topzwaar.
 
Een passend jasje in hetzelfde zwart zou op zijn minst een meer verticale lijn in het geheel creëren en zou het overwicht van de blauwe blouse minimaliseren.
 
De schoenen van Carmen tenslotte … wel, die zijn duidelijk op en top.
 
© Modewijzer.com
Foto's: PR Photos