Cameron Diaz Look

Cameron Diaz met opgestoken haar
 
Cameron Diaz (bekend van Charlie’s Angels, Shrek, The Holiday) bewandelt hier de rode loper naar aanleiding van een gala-avond in het Metropolitan Museum of Art.
 
Ze draagt een donkere, rijkroze jurk van gelaagde, overlappende stroken, die een waterval van plooien en rijen vormen. De look wordt geaccentueerd door heldere turkooizen juwelen (halsketting en oorringen). Ze heeft een opsteekkapsel en is volledig gemaquilleerd.
 
Haar:
 
Laten we beginnen bij het haar. Cameron heeft steeds leuk zijdezacht haar en soms draagt ze het los en soms opgestoken. Om er op haar best uit te zien, moet ze kapsels met té veel structuur vermijden. Hier is haar haar strak naar achter gedaan in een knot en bij de pony hangt één lok los over haar gezicht.
 
De look heeft de bedoeling om glad en gekunsteld te zijn, maar zoals u kunt zien op de foto’s, werkt het effect enkel vanuit sommige invalshoeken. Merendeels ziet haar kapsel er slordig en uitgerafeld uit. Ik zou adviseren om de knot wat te lossen en het haar gewoon zachtjes naar achter te trekken in een gesp bij de nek en ik zou lokken over het gezicht laten vallen voor een zachte omlijning.
 
Cameron Diaz make-up met eyeliner
 
Make-up:
 
Als voormalig model is Cameron Diaz wel gewoon om met make-up om te gaan. Haar make-up hier op de gala-avond van het Met Museum is goed uitgevoerd en de kleuren passen perfect bij haar huidtint en ogen. Ik denk wel dat haar eyeliner een beetje donker en zwaar is (zelfs voor ’s avonds), gezien haar lichte ogen. Ze draagt meestal neutrale tinten met een vleugje roze om haar een zachte, glanzende look te bezorgen.
 
De jurk en juwelen:
 
Haar jurk is glanzend, gelaagd, kortom een waterval van vrouwelijkheid. Het probleem is dat de jurk niet zo goed past bij haar erg atletische, lichtjes gespierde body. De volumineuze versiering is prachtig op zich, maar zit niet zo goed omwille van de vele lagen stof en de rare hoeken.
 
Vanuit sommige invalshoeken is het net alsof haar jurk aan het uitrafelen is. Wat minder structuur en wat gladdere of zuiverder lijnen in de jurk en het effect zou veel beter zijn. Cameron heeft zo’n geweldig lichaam, ze heeft geen jurk nodig die iets camoufleert.
 
Cameron Diaz met een glanzende paarse jurk
 
Het grootste probleem bij haar look zie ik in de kleur van haar jurk in vergelijking met haar juwelen en make-up. De felroze jurk maakt de lichtroze schakeringen van haar make-up wat licht en afgewassen. Door de twee soorten roze vallen haar turkooizen juwelen nog méér op. Het algemene effect is er één van disharmonie en Cameron lijkt te verdwijnen op de achtergrond achter deze wedijverende krachten.
 
Ik zou zelf een zachtere kleur gekozen hebben voor ofwel de juwelen ofwel de jurk (of voor beiden). Ik wil toch ook zeggen dat zowel het turkoois als het felroze goede kleuren zijn voor Cameron Diaz (die een zilvertype is). Mijn enige klacht is dat de kleuren niet goed samengaan.
 
Over het algemeen is Cameron Diaz steeds een verbluffende schoonheid, maar in dit geval zou u kunnen stellen “minder is méér”.
 
© Modewijzer.com
Foto's: PR Photos