Outlet BENL female 150915 - 030216 728x90
pixel
fashion model Modewijzer.com
Mode, Schoonheid, Kapsels & Make-up
 
Bookmark and Share
pixel
pixel
pixel
pixelfoto's van kapsels


haar producten online kopen!
pixel
Home  ›  Schoonheidsvragen  ›  Vragen over Haar & Kapsels

Haarsnitten voor lange en ovalen gezichten

Vraag: Welke types haarsnitten passen goed bij ovalen of lange gezichten?
 
Antwoord: Wel, het simplistische antwoord op deze vraag is dat mensen met een ovalen gezichtsvorm (wat als ideaal bestempeld wordt) elke kapsel even goed kunnen dragen, terwijl mensen met lange gezichten zouden moeten kiezen voor kapsels die méér volume opzij hebben om de illusie van een meer ovalen gezicht te creëren. In het echte leven echter, omvatten eenvoudige antwoorden nooit alle factoren.
 
      U moet méér dan alleen naar de gezichtsvorm kijken bij het kiezen van een flatterend kapsel. U moet ook naar de algemene lichaamsbouw kijken en naar de harmonie van de gelaatstrekken (staan de ogen wijd of dicht uiteen, is de neus lang en klein of breed, is het voorhoofd hoog of laag, is de mond groot en met volle lippen of klein en met dunne lippen enz…) en natuurlijk naar de textuur en het golfpatroon van het haar.
 
      Elk van deze factoren kan een gegeven kapsel ongeschikt maken voor een bepaald iemand. Een voorbeeld: een vrouw heeft een lang gezicht en krullend haar. Ze beslist te kiezen voor een korte bob, zodat de breedte van het kapsel haar gezicht breder zal maken. Ze is echter ook 1,80 m groot en breedgeschouderd en de korte snit op gelijke lengte maakt haar gewoon lelijk. Ze zou veel beter staan met een kapsel met lange lagen die bovenaan dichter tegen de hoofdhuid liggen en opzij breder zijn. De lengte zou het hele lichaamssilhouet helpen in evenwicht brengen.
 
©Modewijzer.com
 
pixelLuxe female BENL 030915 - 151215 120x600
haar tools
Home            Site Map           Kapsels            Kapsels Software          Vraag & Antwoord          Contact          Links Uitwisselen           Privacy Verklaring          Disclaimer