Outlet BENL female 150915 - 030216 728x90
pixel
fashion model Modewijzer.com
Mode, Schoonheid, Kapsels & Make-up
 
Bookmark and Share
pixel
pixel
pixel
pixelfoto's van kapsels


haar producten online kopen!
pixel
Home  ›  Retro Kapsels

Kapsels uit de jaren 40

Hoe veranderende kapsels een weerspiegeling kunnen zijn van de rol van de vrouw.
 
Wanneer u naar beroemdheden kijkt, dan zult u weten dat kapsels uit de jaren 40 aan hun comeback toe zijn. Mensen zoals Gwen Stephani hebben nu een kapsel dat een favoriet was van filmsterren uit de jaren 40. Mode is eigenlijk een grappig iets, want trends in kledij en kapsels weerspiegelen vaak een verandering in sociale attitudes.
 
foto van kapsel uit de jaren 40 Het was tijdens de jaren 40, en vooral dan na de Tweede Wereldoorlog, dat de huisvrouwrol populair werd voor vrouwen. Wanneer u naar films en reclames op aanplakborden uit die periode kijkt, dan ziet u dat vrouwen vaak ultravrouwelijk voorgesteld worden. Geloofd werd dat vrouwen hun dagen moesten vullen met de zorg van het gezin en het huishouden. Ze moesten er dan voor zorgen dat ze er op hun best uitzagen tegen dat hun man thuiskwam. Veel vrouwen droegen hun haar zoals Veronica Lake omdat hun man dat graag zag. Kapsels uit de jaren 40 waren heel erg een weerspiegeling van hoe men vrouwen beschouwde.
 
Economische veranderingen in de jaren 50 en 60 zorgden ervoor dat één wedde niet steeds volstond om een gezin te onderhouden en zo gingen steeds meer vrouwen uit werken toen ze kinderen hadden. In het begin was veel van dit werk deeltijds, maar naarmate de jaren 60 vorderden, gingen méér vrouwen voltijds werken.
 
Eens vrouwen financieel onafhankelijk werden, begonnen ze andere onafhankelijkheden te verlangen en dit was te zien aan hun kapsels. Gedaan met de lookalikes van Veronica Lake. Moderne vrouwen hadden niet de tijd om elke dag de krultang te hanteren, dus kozen ze voor kortere kapsels die makkelijker te hanteren waren. Met het ontstaan van het feminisme in de late jaren 60 en de vroege jaren 70 waren korte kapsels vaak zo streng dat ze er mannelijk uitzagen. Vrouwen streefden naar gelijkheid en wilden dat hun voorkomen paste bij hun rol.
 
Gebruik online kapsalon software om te zien hoe u eruitziet met onder andere retro kapsels!
 
©Modewijzer.com
 
pixelLuxe female BENL 030915 - 151215 120x600
haar tools
Home            Site Map           Kapsels            Kapsels Software          Vraag & Antwoord          Contact          Links Uitwisselen           Privacy Verklaring          Disclaimer